top of page

Áraink

Munkaerő-közvetítés

FONTOS TUDNI, HOGY ÖN MINDEN ESETBEN CSAK EREDMÉNYES TELJESÍTÉS ESETÉN FIZET SIKERDÍJAT KÉT RÉSZLETBEN!

Az általunk nagy általánosságban alkalmazott díjazási modell az éves bruttó bér 10%-át teszi ki amire 2 hónap garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy a közvetítési díjunk a kiválasztott személy éves bruttó béréből számított 10%-ot jelent és erre 2 hónap garanciát vállalunk.

(A díjazási modell a pozíciótól és a nehézségi szinttől függően változhat.)

Marketing

Ügyfeleink számára kiemelt fontossággal kezeljük az egyedi igények kielégítését. Tudjuk, hogy minden cég más és más célkitűzésekkel, piaci helyzettel és erőforrásokkal rendelkezik. Ezért szolgáltatásaink árai egyedi árajánlatok alapján kerülnek meghatározásra, figyelembe véve az Önök specifikus elvárásait és követelményeit. Így biztosítva, hogy minden szolgáltatásunk optimálisan illeszkedjen vállalkozásuk egyedi szükségleteihez és büdzséjéhez. 

Logó és arculattervezés:

Egyedi, könnyen felismerhető és megjegyezhető logó és arculat kialakítása, mely tökéletesen illeszkedik céged értékeihez és célcsoportjához.

 

Ár: Kérj egyedi árajánlatot.

Tartalomgyártás:

Professzionális tartalomkészítés, beleértve blogbejegyzéseket, cikkeket, infografikákat, videókat és social media posztokat, hogy megismertesd céged, szakértelmed és termékeid vagy szolgáltatásaid a célcsoportokkal.

 

Ár: Kérj egyedi árajánlatot.

Webdesign és webfejlesztés:

Felhasználóbarát honlapkészítés és -fejlesztés, melyek megfelelnek az eszközök változásainak és optimalizáltak a keresőmotorok számára.

 

Ár: Kérj egyedi árajánlatot.

Online és offline marketingkampányok:

Kampánytervezés és -végrehajtás online és offline csatornákon keresztül, beleértve email marketinget, PPC hirdetéseket, szponzorációs lehetőségeket és rendezvényeket, összhangban a céges marketingstratégiával és üzenetével.

 

Ár: Kérj egyedi árajánlatot.

Social media kezelés:

Aktív social media kezelés, rendszeres posztolás és ügyfélközeli kommunikáció a vásárlókkal a különböző platformokon.

 

Ár: Kérj egyedi árajánlatot.

Innovatív munkaügyi tanácsadás

Az általunk nyújtott tanácsadások messze túlmutatnak a hagyományos módszereken. Innovatív megközelítéseink révén személyre szabott, a modern üzleti környezethez igazított megoldásokat kínálunk. A szolgáltatásaink rugalmasan alkalmazkodnak minden vállalkozás egyedi igényeihez és kihívásaihoz.

Az órabérek alapja a szakmai tapasztalat, a széles körű ismeretek és az ügyfelekkel való szoros együttműködés. Az áraink tükrözik azt a magas színvonalú szakértelmet és elkötelezettséget, amit a munkaügyi tanácsadás terén kínálunk.

 

Szakértői tanácsadás: 80 Eur/óra 

Szoftver és WEB fejlesztés

Órabér alapú szolgáltatás: Amennyiben nagyjából tudod, mennyi időre vagy szolgáltatásra van szükséged, választhatod az órabér alapú lehetőséget. Ebben az esetben meghatározzuk a munkaórákat és a hozzájuk kapcsolódó költségeket.

  • Alap szintű fejlesztések: 20-40 Eur/óra között.

  • Tapasztalt szintű fejlesztések: 40-100 Eur/óra között.

  • Szakértői vagy magas szintű fejlesztések:: 100 Eur/óra felett.

 

Személyes konzultáció és egyedi árajánlat: Mivel minden vállalkozás különböző és egyedi igényekkel rendelkezik, a legjobb eredmény érdekében javasoljuk egy személyes konzultációt. Ez lehetőséget ad nekünk arra, hogy megismerjük az elvárásaidat, és egyedi megoldásokat kínáljunk. Az árajánlatot ezt követően készítjük el, figyelembe véve azokat az egyedi szempontokat, amelyek fontosak számodra.

 

Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a konzultáció egyeztetése érdekében, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb árképzési modellt. Minden esetben az a célunk, hogy teljes mértékben kielégítsük az igényeidet és elvárásaidat.

Megtérülés

A munkaerő-közvetítés megtérülése

  1. Egy álláshirdetés az ismert álláskereső oldalakon legalább 150.000.- Ft-ba kerül.

  2. Egy vállalkozás átlagban havonta 40-120.000.- Ft-ot költ social media felületeken való hirdetésekre.

  3. Mennyibe kerül egy professzionális videós hirdetés elkészítése ami valóban megszólítja a munkavállalót?

  4. Mennyibe kerül az Ön vagy a kollégáinak ideje ha  hirdetéseket kezelnek, telefonálnak, kapcsolatot tartanak, előszűrnek és leszerveznek?

  5. Ne felejtsük el az elszalasztott lehetőségek költségét (opportunity cost) sem, ami abban az időben más, profitot termelő tevékenységekben realizálódhatott volna.

  6. Garanciát ki vállal?

  7. ÖSSZEADTA MÁR?

A munkaerő-kölcsönzés megtérülése

1. Rugalmasság: Óradíjas model: Rugalmas hozzáférést biztosít a szükséges munkaerőhöz, és csak a ténylegesen ledolgozott órákért kell fizetni. A vállalkozásnak nem kell állandóan foglalkoznia az alkalmazotti létszámmal, és könnyen alkalmazkodhat a változó igényekhez.

 

2. Költségkontroll: Jutalékos model: A vállalkozás meghatározhatja a munkavállalók bérét és juttatásait, miközben a költségeit ellenőrizheti. A jutalék alapján a költségek közvetlenül kapcsolódnak a munkavállalók teljesítményéhez, lehetővé téve a hatékony költségkezelést.

3. Stabil költségek: Havidíjas model: Az előre kiszámítható havidíj lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy stabil költségekkel számoljanak. Ideális választás hosszú távú, állandó munkaerőigény esetén, mivel nem lesznek váratlan kiadások, és könnyen tervezhető a költségvetés.

4. Szakértelem kihasználása: Mindhárom modell esetében a munkaerő-kölcsönző cég feladata a toborzás, a kiválasztás és a szűrés. Ez a vállalkozásoknak lehetővé teszi, hogy szakértelmi szolgáltatásokat vegyenek igénybe anélkül, hogy közvetlenül részt vennének a folyamatban. A munkaerő-kölcsönzők széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a munkaerőpiacon, amit a vállalkozások kihasználhatnak.

5. Idő és erőforrás megtakarítás: A munkaerő-kölcsönzés kiszervezése csökkenti a vállalkozások adminisztratív terheit. A vállalkozásoknak nem kell foglalkozniuk a toborzással, a kiválasztással és a szűréssel kapcsolatos folyamatokkal, így több idő és erőforrás maradhat más fontos üzleti tevékenységekre.

6. Gyors reakcióképesség: A munkaerő-kölcsönzési modellek lehetővé teszik a gyors reagálást a piaci változásokra és azonnali munkaerőigények kielégítését. Ez különösen fontos az olyan iparágakban, ahol a változások gyakoriak és gyorsak.

Ezen előnyök révén a munkaerő-kölcsönzési modellek segíthetnek a vállalkozásoknak hatékonyabban kezelni a munkaerőigényüket, optimalizálni a költségeiket és javítani a rugalmasságukat a dinamikus üzleti környezetben.

Az innovatív munkaügyi tanácsadás megtérülése

Az innovatív munkaügyi tanácsadás proaktív megközelítése lehetővé teszi a problémák előre látását és megelőzését. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozások ne csak a kialakult helyzetekre reagáljanak, hanem előre tervezzenek és optimalizálják az üzleti folyamataikat.

Szolgáltatásaink rugalmasan alkalmazkodnak minden vállalkozás egyedi igényeihez és kihívásaihoz, lehetővé téve az optimális hatékonyság elérését.

A Szoftver és WEB fejlesztés megtérülése

1. Hatékonybb Munkafolyamatok:

Az optimalizált szoftverek és folyamatok lehetővé teszik, hogy a vállalkozások munkafolyamataikat hatékonyabban és gyorsabban hajtsák végre. Az automatizált rendszerek csökkentik a manuális munkaigényt, így az alkalmazottak több időt szentelhetnek stratégiai feladatoknak és értékteremtő tevékenységeknek.

 

2. Papírmunka Eliminációja:

Ha a szoftver optimalizálása magában foglalja a papírmunka teljes vagy részleges megszüntetését, az jelentős idő- és költségmegtakarítást eredményez. Az elektronikus dokumentáció és folyamatok gyorsabbak, könnyebben nyomon követhetők és kezelhetők, ami növeli az átláthatóságot és csökkenti az adminisztrációs terheket.

3. Gyorsabb Döntéshozatal:

Az optimalizált folyamatok és rendszerek segítik a gyorsabb döntéshozatalt. Az adatok és információk könnyen hozzáférhetőek és naprakészek, így a vezetők gyorsabban és megalapozottabban tudnak reagálni a piaci változásokra vagy váratlan helyzetekre.

4. Jobb Resszúrskihasználtság:

Az emberi erőforrások szabadulnak fel azzal, hogy az automatizált folyamatok vagy szoftverek átveszik a rutinszerű, időigényes feladatokat. Az alkalmazottakat így magasabb szintű, stratégiai és kreatív feladatokra lehet átcsoportosítani, ami a vállalkozás számára nagyobb értékteremtést eredményez.

5. Pénz és Időmegtakarítás:

Az optimalizált folyamatok révén a vállalkozások költségeket takaríthatnak meg azáltal, hogy csökkentik az adminisztrációs költségeket, az emberi hibákból származó költségeket, és a papír és egyéb irodaszerek költségeit. Az időmegtakarítás pedig közvetlenül hozzájárul a hatékonyabb működéshez és a gyors megtérüléshez.

6. Ügyfélélmény Javítása:

Az optimalizált szoftverek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy gyorsabban és pontosabban szolgálják ki az ügyfeleket. Ez növeli az ügyfélelégedettséget és hűséget, ami hosszú távon pozitív hatást gyakorolhat a vállalkozás bevételére.

Az emberi erőforrások felszabadítása, amelyet az optimált szoftverek és folyamatok eredményeznek, tehát nem csak a hatékonyság növelése révén járul hozzá a vállalkozás gyors megtérüléséhez, hanem a cég teljesítményének javításával és az értékteremtés fokozásával is.

bottom of page